28.8.2018

Imigranti vraždili jen pár desítek kilometrů od Kadaně. Co bude dál?

Pouhých osmdesát kilometrů od Kadaně leží německé město Chemnitz (Saská Kamenice), ve kterém byl v neděli ubodán dvojicí imigrantů z Iráku a Sýrie pětatřicetiletý Němec. Další dva němečtí občané byli zraněni. Vedení města nejprve na incident vůbec nehodlalo reagovat. Po tlaku veřejnosti ale nakonec předčasně zrušilo probíhající městské slavnosti. Německá vláda místo okamžitého podniknutí kroků k ukončení imigrační vlny, která je dle studie zpracované pro německé ministerstvo práce a sociálních věcí zodpovědná za rapidní nárůst kriminality v Dolním Sasku, naopak vydala prohlášení odsuzující občany protestující proti této vraždě na okamžitých spontánních pochodech.

Další demonstrace následovaly hned v pondělí, kdy vyšlo do ulic několik tisíc lidí. Proti nim se postavilo pár stovek levicových aktivistů, stoupenců antify, zelených a pirátských stran, kteří obsazení nejenom Německa, ale celé Evropy africkými a arabskými imigranty, vítají a podporují. Česká média, jak je v posledních letech nechvalným zvykem, počty demonstrujících prohodila, aby tak naši občané nabyli dojmu, že se většina Němců staví za vstřícnou imigrační politiku Angely Merkelové.

V České republice, nebo konkrétně u nás v Kadani, prozatím problémy takového rázu, s jakými se potýkají Německo, Švédsko, Francie a další země, nemáme. Jak ale ukazuje výše popsaný incident, jenž se odehrál jen pár kilometrů od našich hranic, ta doba, kdy i my budeme muset čelit obdobným incidentům, se blíží. Proto musíme učinit veškerá opatření k zajištění bezpečnosti našich občanů. Na celostátní úrovni to znamená nepřijímat žádné migranty i za cenu vyhrožování a sankcí ze strany Evropské unie. Na úrovni našeho města to znamená nepřidělovat žádné městské byty cizincům, k čemuž v minulosti docházelo, a dbát důsledně na zajištění veškerých bezpečnostních opatření – např. rozšířit kamerový systém do dalších problémových lokalit ve městě a personálně i materiálně posílit naši městskou policii.

Předsednictvo místní organizace Národní demokracie Kadaň