8.10.2018

Cikáni v Kadani málem zabili mladíka kvůli cigaretě


K  brutálnímu útoku skupinky tří cikánů na dvaadvacetiletého mladíka došlo v noci ze soboty 6. října na neděli 7. října na sídlišti "C" v Kadani.

Mladý muž byl osloven s žádostí o cigaretu. Když nevyhověl, byl sražen k zemi a opakovaně napadán kopanci do hlavy. Po útoku zůstal ležet na zemi se zapadlým jazykem a zlomenou čelistí. Život mu zachránila jen rychlá reakce svědků incidentu, kteří mu jazyk vytáhli a přivolali pomoc. Muž byl následně převezen do kadaňské nemocnice, odkud by měl být podle našich informací dále převezen k léčení do krajské nemocnice v Ústí nad Labem.

Totožnost útočníků je již policii známa a lze tak předpokládat, že budou v nejbližší době obviněni z trestného činu. Jak jsme se dozvěděli, měli po dopadení svou agresivitu údajně omlouvat rasově motivovanými verbálními narážkami napadeného.  Dále jsme byli informování, že pravděpodobně nešlo o první jejich útok v uvedenou noc, ale že toho mají na svědomí více.

Jak si možná někteří vzpomínáte, k podobnému útoku došlo v Kadani dne 9. srpna letošního roku, a to v Rooseveltových sadech, kde taktéž tři cikáni přepadli mladou epileptičku, kterou po okradení nechali ležet v bezvědomí na zemi. O spoustě podobných incidentů se ale veřejnost ani nedozví.

red