18.8.2018

Řev a bordel do noci v Chomutovské ulici

Nevyspalí odcházejí v posledních týdnech do práce občané Kadaně, bydlící na začátku sídliště „B“ (Chomutovská ulice). Důvodem je hluk způsobený skupinkami cikánských výrostků, kteří pravidelně obsazují lavičky před paneláky, a to až do brzkých ranních hodin. Není prakticky dne, aby se zde nesešla alespoň jedna taková partička – řvoucí, někdy fetující, tančící v rytmu jakési záhadné hudby připomínající zvuky pralesa.

Proč se začaly tyto noční klid rušící partičky scházet právě v těchto místech? Důvodem je krok města, které nechalo odstranit lavičky dále v Chomutovské ulici, ale u prvních paneláků je ponechalo. Noční život na „béčku“ se proto začal koncentrovat právě sem. Občané, kteří zde žijí, tak celé letošní parné léto musejí na noc zavírat okna a cpát si špunty do uší. Bravo, to se tedy povedlo. Když k tomu připočteme bar 999, nacházející se hned naproti lavičkám, a asi všem důvěrně známý z nedávno zveřejněného videa, námi pracovně nazvaného „Cikánský Rambo vs Policie ČR“, musí být každému jasné, že život zde pro pracujícího, který se potřebuje vyspat před další šichtou, není žádný med.

Asi nejhůře jsou na tom lidé z vchodů 1286 – 1288. Ti totiž navíc ještě celé noci poslouchají z druhé strany paneláku hluk z dalšího přilehlého baru, způsobený jeho návštěvníky, do noci postávajícími před provozovnou s cigaretou v puse (což je zásadní nedomyšlenost protikuřáckého zákona). Když se do toho ještě přidá hudba z jukeboxu, tak je zážitek naprosto dokonalý, neboť dveře do baru se v těchto vedrech zásadně nezavírají. Situace již došla tak daleko, že se problém začíná řešit na schůzích domovních samospráv, různých facebookových skupinách a zoufalí lidé žádají o pomoc snad i ďábla.

Dalším značně problémovým místem Chomutovské ulice je okolí bývalé restaurace Slovan. Většina obyvatel města se tomuto místu raději vyhýbá i přes den, o noci ani nemluvě. A když se zde koná Romská zábava (jako např. noc z pátku 17. na sobotu 18. srpna 2018), je jisté, že v okolí se nevyspí naprosto nikdo. Navíc lze často očekávat na venkovním prostranství před restaurací ukázky bojových sportů od jejích rozvášněných účastníků, doprovázené hlasitými bojovými pokřiky, což je kolem druhé hodiny ranní přesně to, na co lidé v okolí, marně se snažící usnout, čekají. Často si říkáme, že by to bylo na přivolání zásahové jednotky Policie ČR.

Problémy s rušením nočního klidu se samozřejmě netýkají pouze Chomutovské ulice. Stěžují si také občané bydlící v blízkosti dalších nočních podniků po celém městě, které nám jsou dobře známé.

Národní demokracie mapuje situaci a je připravena po letošních komunálních volbách problém okamžitě řešit. Jedním z bodů našeho programu je právě boj proti rušení nočního klidu, který obtěžuje slušné lidi.

Předsednictvo místní organizace Národní demokracie Kadaň